NIEUWBOUW WOONHUIS PW

ONTWERP – oprichten van een tweede woning binnen een boerderij ensemble in het zuiden van Maastricht. Project in samenwerking met Buro Evelien Pieters.

Het boerderij ensemble bestaat uit een grote woning grenzend aan een binnenhof die verder omringd wordt door schuren. De opdrachtgever wil graag ter plekke van èèn van de (in slechte staat verkerende) schuren een nieuw woonhuis bouwen van ca. 500m3.


LINKS: bestaande toestand (schuren wit, woonfuctie grijs). RECHTS: nieuwe toestand. Tweede huis/adres op plek van schuur.

Nieuwe volume ingepast in bestaande toestand, zicht vanaf de straat. Uitgangspunt qua vormgeving zijn de bestaande schuurkarakteristieken.

Om de bestaande morfologie intact te laten hebben we ervoor gekozen de nieuwe bouwenvelop binnen een van de bestaande schuren te laten passen. Vanuit de wens van de opdrachtgever is ervoor gekozen de woning sterk op de tuinzijde te richten. Het hoogteverschil van 80cm tussen binnenhof en tuin wordt binnen de woning overbrugd. In de huidige fase van het ontwerp zijn twee mogelijke opties ontstaan: een optie met drie slaapkamers tpv de verdieping òf een woning met twee slaapkamers en een grote vide tpv de woonkamer.

Maquettefoto van variant met vide.

Woonkamer bij optie met vide.

Woonkamer vanaf verdieping, optie met vide.

Bovenaanzicht 3d-model – variant zonder vide.

Bovenaanzicht 3d-model – variant met vide.
—————————————————————————————————————————————————————————————————–

STATUS: ontwerp/principeverzoek bestemmingsplanwijziging.

—————————————————————————————————————————————————————————————————–
HOME . CONTACT . INFO
—————————————————————————————————————————————————————————————————–