VERBOUWING WOONHUIS FS

ONTWERP – verbouwing van een woonhuis met bedrijfsruimte (apotheek) te Someren. Uitgangspunt voor de verbouwing: Het vergroten van de woonruimte, het ombouwen van de apothekersruimte tot garage en het aanleggen van een tuin met verschillende zitplekken. Daarnaast is er de wens om het huis een nieuwe uitstraling te geven, passend bij de bestaande vorm.


Voorzijde van het woonhuis met bedrijfsruimte voor- en na de verbouwing.

Het oude huis was klein en gaf veelste weinig ruimte voor natuurlijk licht binnen. Bovendien was het onpraktisch om in te richten. We hebben er daarom voor gekozen om allerlei (niet constructieve) binnenwanden te verwijderen, de voor- en achtergevel uit te bouwen en extra ramen te maken zodat er veel meer daglicht binnenvalt. Door de aanpassingen heeft de plattegrond een L-vorm gekregen en wordt de open keuken bij de woonkamer betrokken (in plaats van een losse en kleine ruimte zoals voorheen). Vanaf het kookeiland heb je een mooi overzicht over de tuin, de zithoek en het eetgedeelte.


Achterzijde van het huis na de verbouwing.

Naast de begane grond is ook de verdieping uitgebouwd. Door de kamers aan de achterzijde te vergroten en de tussenwand te slopen is er een ruimte ontstaan die een mooie maat heeft voor een ouderslaapkamer met inloopkast.


Overzicht van werkzaamheden tijdens de uitvoeringsfase van de verbouwing. Naast uitbouwen van voor- en achterzijde is ook de begane grondvloer volledig vervangen. Een nieuwe betonvloer is voorzien van vloerverwarming. De trap heeft een betere plek gekregen en de nieuwe kozijnen zijn van hout (DRM).


De voorzijde van het huis van grotere afstand. De oude bedrijfsruimte (apotheek) wordt nu gebruikt als garage.


Detailfoto. Om èèn geheel te maken van het huis zijn alle oude en nieuwe bakstenen gevels ‘gecementeerd’ (dit ook wel slempwerk genoemd). Deze 18e eeuwse manier om de bakstenen te beschermen geeft het huis een mooie, nieuwe en lichtere sfeer.

—————————————————————————————————————————————————————————————————–


Overzicht van een aantal beelden tijdens de ontwerpfase.

—————————————————————————————————————————————————————————————————–

Aannemer: project in eigen beheer gebouwd.
Tuin: Hoveniersbedrijf Welten Someren. www.hoveniersbedrijfwelten.nl
Gevel: Cementeer & Lijmbedrijf Jack van Gestel. www.firmavangestel.nl

—————————————————————————————————————————————————————————————————–
HOME . CONTACT . INFO
—————————————————————————————————————————————————————————————————–