VERBOUWING WOONHUIS JL

VERBOUWING van een jaren ’70 huis te Heeze-Leende. Kenmerken verbouwing woonhuis: Moderne aanbouw, leefkeuken, open plattegrond, veranda/buitenkamer, buitenhaard, tweede woonkamer, licht en uitzicht op de tuin. Materialen: Hout, staal, glas en stucwerk.

bestaand – nieuw

WENSEN verbouwing: De afgesloten keuken beter betrekken bij de rest van de begane grond. Uitbouwen maar het ruime gevoel in de tuin behouden. Een moderne, open en gezellige keuken met een apparatenwand. Daarnaast de oude garage praktisch verbouwen, veel oplsag- en wasruimte in de voorbouw, het achterste deel verbouwen tot een ‘tweede woonkamer’ voor de opgroeiende kinderen. Buiten is een overdekt terras een wens, met een buitenhaard en toch voldoende lichtinval in de bestaande woonkamer.

Verbouw woonhuis Heeze-Leende - Moderne Verbouwing Buitenhaard Veranda - Ir. Rolf Moors Architect Eindhoven
aanzicht veranda met buitenhaard

Architect Eindhoven - Ir Rolf Moors - Moderne Verbouwing Woonhuis JL - Heeze-Leende 02_sfs
links nieuwe buitenruimte, rechts nieuwe open keuken met eiland

Architect Eindhoven - Ir Rolf Moors - Moderne Verbouwing Woonhuis JL - Heeze-Leende 03_sfs
perspectief vanuit hoek keuken

 


plattegrond bestaand – nieuw

ONTWERPPLAN verbouwing: Door het verwijderen van muren tussen bestaande keuken en woonkamer, eetkamer en entree achterzijde en het toevoegen van een ondiepe aanbouw ontstaat er een grote ruimte voor een nieuwe keuken en wordt de tuin ook zichtbaar vanaf de eethoek. De oude berging kan deels gebruikt worden om de grote apparatenwand in te bouwen. Door de gevel breed te trekken middels een sfeervolle houten achterwand en de nodige constructie onderdeel te maken van de buitenhaard blijft de overdekte buitenruimte luchtig en blijft de tuin relatief groot. De oude garage wordt iets vergroot aan de voorzijde. Door slimmer gebruik te maken van de voorruimte is de achterruimte overbodig voor opslag. De achterruimte, qua geluid op een prettige afstand van de hoofdwoonkamer, wordt de tweede woonkamer voor de kinderen. Thermische verbetering en licht via de tuinkant maken het een mooie extra ‘verblijfsruimte’.

Moderne Verbouwing Heeze-Leende
3d-perspectief tijdens ontwerpfase

BOUWFOTO’S

storten fundering

Storten van de vorstrand fundering. De bestaande achterpui wordt later gesloopt zodat de opdrachtgevers zo min mogelijk ongemak ondervinden van de verbouwing.

bouwfoto buitenhaard

Contour van de aanbouw gereed, stalen frame met geisoleerd dak tpv de binnenruimte en met lichtstraat tpv de overkapping. De houten buitenhaard wordt opgemetseld.

bouwfoto glazen puien

Houten achterpui gereed voor montage.

bouwfoto interieur

Beeld vanuit de nieuwe ‘leefkeuken’ met eiland, zithoek en apparatenwand. Doordat de ramen tot de grond komen wordt het uitzicht op de groene omgeving optimaal.

architect rolf moors - moderne verbouwing

Terras in aanleg, keukeneiland geplaatst

architect rolf moors - leefkeuken

Keukeneiland met koof, drie krukjes aan de raamzijde, open zicht naar tuin (apparatenwand links)

architect rolf moors houten gevel

Detailfoto van de Western Red Cedar delen, achterwand veranda. Staalconstructie gepoedercoat detail links

ONTWERPBEELDEN

—————————————————————————————————————————————————————————————————–

BOUWPARTIJEN

Aannemer: Piet van Mierlo, Heeze-Leende. www.pietvanmierlo.nl
Houten gevel: Western Red Cedar
Constructeur: E. Dinslage Oisterwijk
Interieuradvies: Zoommm Den Bosch

Status: Opgeleverd.
Tuinstatus: In aanleg.

—————————————————————————————————————————————————————————————————–

HOME . CONTACT . INFO
—————————————————————————————————————————————————————————————————–